Όψεις

Όψεις

Στις μέρες μας, η αισθητική οδοντιατρική έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά, απλοποιώντας μεθόδους και τεχνικές για την αναβάθμιση της αισθητικής του χαμόγελου. Προβλήματα που σχετίζονται με ατέλειες, όπως ανισομεγέθη (μεγάλα με μικρά), στραβά ή αραιά (με κενά) δόντια, βρίσκουν σήμερα εύκολες λύσεις με απλές διαδικασίες ρουτίνας.

Στο ιατρείο μας εφαρμόζουμε τις συντηρητικές τεχνικές των όψεων ρητίνης και πορσελάνης για την αναδιαμόρφωση των δοντιών και τη βελτίωση της εμφάνισης τους. Πρόκειται για άνώδυνες (πραγματοποιούνται χωρίς αναισθησία) μεθόδους ελάχιστης παρεμβατικότητας, που υιοθετούν την αρχή της μικρότερης δυνατής (έως καθόλου, κατά περίπτωση) θυσίας οδοντικής μάζας για τη διόρθωση κάθε αισθητικής ατέλειας.

Συνοπτικά με τις όψεις:

– Αλλάζουμε τη μορφή,το σχήμα,και το μέγεθος των δοντιών
– Κλέινουμε τα διαστήματα ανάμεσα σε αραιά δόντια
– Ισιώνουμε στραβά δόντια χωρίς ορθοδοντική θεραπεία

Η τεχνική των όψεων ρητίνης μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε άμεσα τις αλλαγές που επιθυμούμε, ολοκληρώνοντας την αναδιαμόρφωση των δοντιών σε μία μόλις επίσκεψη. Η αμεσότητα του χαρακτήρα της είναι τέτοια, που συνηθίζουμε να την αποκαλούμε “lifting” δοντιών. Μετά από κατάλληλη προετοιμασία και χωρίς καμιά αφαίρεση οδοντικής ουσίας, συγκολλούμε στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών σύνθετη ρητίνη (υλικό λευκού σφραγίσματος), αλλάζοντας την όψη τους και ορίζοντας τη μορφή που θέλουμε να τους δώσουμε. Οι όψεις ρητίνης έχουν καλή αντοχή, ενώ έχουν το πλεονέκτημα της εύκολης επιδιόρθωσης σε περίπτωση κατάγματος, χωρίς να επιβάλλεται αντικατάστασή τους. Το χρώμα τους μπορεί να αλλοιώθει με το χρόνο,ωστόσο μπορούμε να το ανανεώσουμε με ένα απλό ρετουσάρισμα.

Η τεχνική των όψεων πορσελάνης διαφέρει σε σχέση με αυτών της ρητίνης,στη διαδικασία,το χρόνο και την απόδοση στο αποτέλεσμα. Συνίσταται στην πρόσθεση (με συγκόλληση) στην εξωτερική επιφάνεια του δοντιού, ενός λεπτού στρώματος πορσελάνης (με πάχος όσο ενός φακού επαφής), αφού προηγουμένως έχουμε αφαιρέσει με τρόχισμα ένα ελάχιστο μέρος του σμάλτου. Η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται σε δύο τουλάχιστον επισκέψεις, ενώ το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά φυσικό, με σταθερότητα στο χρώμα καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της όψης στο στόμα. Η αντοχή στη θράυση είναι πολύ ικανοποιητική, αλλά το κάταγμα μιάς όψης δεν αποκαθίσταται και απαιτείται αντικατάσταση.